Мени

Предмети

Претрага




Анкета

Koлико време проводиш дневно на интернет?

Сат време
Два сата
Више од три сата


Резултати

Банери





Администрација






Календар

Септембар 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Почетак школске 2021/22 године

Датум: 29. Oktobar 2021 12:55 Категорија: Новости

Ова школска година почела је химном наше државе.
Након тога директор је одржао кратак говор свим ученицима, пожеливши им пуно успеха у новој школској години.

Школско звоно огласило почетак школске 2021/22. године у ОШ „Драгомир Трајковић“ у Жбевцу
Септембар је месец јесени, месец опалог лишћа и месец зрелих плодова. И, не само то! Сваки септембар је жут, понекад је неки септембар баш и кишовит, па изгледа тужно. Ништа необично за један септембар. Мада, уме он да буде јако весео, нарочито у првим данима свог рађања. Зазвечи, заори се и зазвони школско звоно широм Србије. Ваљда се септембар по томе препознаје, тако свој долазак најављује. Својим доласком свечано оглашава почетак још једне школске године.
Септембар је баш посебан месец. Њему се нарочито радују учитељи и деца. У септембру је све подређено школи. Вредни и марљиви учитељи и наставници спремно дочекују своје ученике, а ученици са радошћу ишчекују сусрет са својим друговима и наставницима.
            Специфичност ове школске 2021/ 22. године огледа се, пре свега, пријему ђака првака. Услед новонастале ситуације проузоковане, још увек присутном, епидемијом коронавируса, ђаци прваци храбро су закорачили и овог 1. септембра у школу. У пратњи родитеља, разврстани по одељењима, малишани су заузели школске клупе и, самим тим, закорачили у најлепши период у свом животу, у ђачко доба.
            Званични пријем првака организован је под нешто другачијим условима ове године. Ову школску годину започели смо са химном Републике Србије „Боже правде“. Све ученике првог разреда у матичној школи у Жбевцу, али и у свим издвојеним одељењима ОШ „Драгомир Трајковић“ посетили су људи из Координационог тела из Бујановца у пратњи директора школе Ђорђе Митића.
            Том приликом, директор школе Ђорђе Митић пожелео је добродошлицу најмлађим ђацима и изузетан успех у школовању, док су људи из Координационог тела даровали прваке, традиционално, школским прибором, уз жеље да они постану генерација будућих интлектуалаца и поноса наше општине. Очекујемо да ће тако и бити!
Ми се, свакако, радујемо још једној школској години у низу, уз искрену добродошлицу свим ђацима, а нарочито најмлађим првацима!

Директор жели добродошлицу